SERVIS SKI I BOARD OPREME

Ski servis pruža kompletnu uslugu servisiranja skija i dasaka (boardova).

Redoviti servis i provjera opreme ne samo da će utjecati na kvalitetu skijanja nego će uvelike pridonijeti sigurnosti skijaša te vijeku trajanja vaše opreme. Nudimo Vam servis najsuvremenijom tehnologijom te najkvalitetnije voskove za mazanje.
Montana sport Hafer


Montana sport Hafer

Zašto servisirati skije i boardove u Montani sportu?

Ski servis sa preko 20-godišnjom tradicijom djelovanja za Vas u Ratarskoj 9 na Rudešu.

U sezoni 2011/2012 preuzeli smo strojeve, iskustvo i djelatnika Montane, jednog od najstarijih zagrebačkih ski servisa sa 75 godina dugom tradicijom servisiranja skijaške opreme.

Naš servis je opremljen sa dva stroja za brušenje klizne plohe s kamenom i brusnim papirom, jedan stroj za strojno krpanje klizne plohe, dvije "voskalice", stroj za brušenje rubnika, stroj za fine tuning, stroj za uređenje snowboarda ....

Osam moćnih Montaninih strojeva te jedan Wintersteiger pobrinut će se da Vaše skije budu tip-top spremne za Vaš izlazak na snijeg i omoguće Vam maksimalan užitak skijanja ili boardanja.


Mali servis - izbrusiti rubnike skija te nanijeti vosak na kliznu plohu

Veliki servis - popunjavanje rupa na bazi skije, izbrusiti rubnike skija te nanijeti vosak na kliznu plohu.
Kod velikog servisa prvo se treba izbrusiti baza i ukloniti izbočine nastale od uporabe. Zatim se na nju nanosi grafit za popunjavanje rupa kojeg kad se osuši se posebnim alatom poravna. Na taj način ćemo izravnati kliznu plohu. Nakon se naprave mikro žlijebova za prolaz vode te se cijela ploha još jednom očisti.

Brušenje rubnika - s grubljom turprijom očiste se rubnici od izbočina i hrđe te se zatim finijim turpijama formiraju rubnik "ispod" skije (base edge) te rubnik uz bazu skije (side edge) po posebno određenim kutovima koji se razlikuju kod rekreativaca i natjecatelja. Na kraju se dijamantnim kamenom rubnici izglade te eventualno vrhovi zatupe (detuning).

Zadnji korak je mazanje skija specijalnim voskom kako bi skije što bolje klizile po snijegu.
Vezove se ne treba posebno servisirati, po potrebi malo namastiti.

Maksimalan užitak skijanja uz veću sigurnost može vam pružiti samo redovito servisiranje i kvalitetan izbor opreme.
Montana sport Hafer


Montana sport Hafer