Servis / prodaja: Ratarska 9 i I.B.Mažuranića 60

HAFERlog

Informacije i savjeti o biciklima, skijanju isl

Kako odabrati pravi bicikl za sebe?

U potrazi ste za novim biciklom? Odluku možemo svesti na tri glavne točke. Vrstu bicikla, njegove karakteristike i komponente te da vam taj bicikl odgovara po veličini.

Za donijeti odluku o vrsti bicikla kojeg bi htjeli kupiti morate prvo razmisliti na kakvom terenu uglavnom mislite voziti: asfaltu, zemljanim i neravnim terenima ili oboje. Jer neki bicikli su napravljeni specijalno za određene podloge dok su drugi znatno svestraniji, sa brzom izmjenom guma mogu se voziti i na više različitih podloga.

Cestovni bicikli su logično namijenjeni za asfalt isto kao i brdski bicikli za neravne terene. Dok s druge strane u novije vrijeme se mogu nabaviti hibridni bicikli koji se mogu dobro voziti i po asfaltu i po neravnim terenima. Gradski bicikli su više za asfalt sa akcentom na udobnost, a ne toliko na brzinu.

Najpopularniji bicikli koje možete naći kod nas u ponudi:

BRDSKI BICIKLI

.... mountain bikes ili montići namijenjeni za teške i neravne terene, brdske staze, kamenje isl. Glavne značajke ovakvih bicikala su odlično apsorbiranje šokova i udara, kvalitetnije kočnice te veliki raspon brzina kako bi se lakše savladavao stepenasti tereni.

Postoji nekoliko kategorija brdskih bicikala.

Trail bikes - namijenjeni za vjerojatno najčešći oblik brdskog biciklizma koji stavlja jednak naglasak na zabavu, učinkovitost i razumnu ukupnu težinu dok uživate u vožnji sa prijateljim po lokalnim stazama.

Cross-Conutry Bikes - namijenjeni za bržu vožnju po lokalnim stazama sa naglaskom na snagu za uspinjanje. Efikasnost i lagana težina su mu važnije značajke kako bi mogli biti brži i kompetetivniji.

Fat bikes - ako ih ne kupujete za prenemaganje po gradu, ovi bicikli su namijenjeni za pijesak ili snijeg sa jako širokim gumama i odličnom vučom.

All-Mountain Bikes - namijenjeni za trail vožnju, ali na stereoidima. Uzbrdice koje "pale" mišiće nogu, dugačke i zastrašujuće nizbrdice i ostale terene koji zahtjevaju bolje tehničke karakteristike, bilo one prirodne ili napravljene ljudskom rukom.

CESTOVNI BICIKL

.... road bikes, sam naziv govori o biciklima specijaliziranim za (asfaltne) ceste i jurenje po njima velikim brzinama. Ručke su spuštenije i zakrivljene prema dolje kako bi se dobio što aerodinamičniji položaj kako bi mogli svu snagu iskoristiti na kretanje unaprijed. Uske gume radi smanjenja trenja. Aerodinamičan položaj stavlja pritisak na leđa pogotovo za one manje fleksibilne.

Imamo nekoliko različitih kategorija cestovnih bicikala.

Racing bikes, trkači bicikli - lagani i aerodinamični bicikli napravljeni za jurnjavu. Lagane rame od karbona ili aluminija kako bi bio što lakši.

Endurance bikes - namijenjeni za utrke izdržljivosti. Ima slične karakteristike trkačih bicikala, ali ipak drugačije geometrije rame koja stavlja vozača u komforniji položaj kako bi se smanjio pritisak na leđa nego što je kod trkačih bicikala.

Cyclocross bikes, cross trekking bicikli - lagani, a opet čvrsti kako bi se mogli nositi sa ekstremnim uvjetima cyclocross vožnje koja uključuje utrkivanje po raznim terenima kao asfalt, ravniji makadam ili trava.

Touring bikes - bicikli namijenjeni za dugačke vožnje čvrste rame sposobne nositi teži teret naprijed i odozada sa više pričvrsnih točaka za pričvrstiti ruksake, bočice, pumpe, svijetla isl. Mnogi od njih imaju širi osovinski razmak sa nižim centrom ravnoteže kako bi se lakše upravljalo s njima. Također je poželjno da imaju disk kočnice za poboljšano zaustavljanje uslijed nošenja teškog tereta.

HIBRDNI BICIKLI

.... kombinacija brdskih, cestovnih i touring bicikala sa njihovim značajkama kako bi se napravio bicikl koji može sve uz veliki raspon korištenja. Tanje cestovne gume sa snažnom vučom brdskih bicikala i moćnom vilicom za upijanje neravniva. Ravne ručke i komfornijeg položaja tijela sa glavom gore za bolji pogled u gradskoj vožnji. Neki čak dolaze sa disk kočnicama, rancima, svjetlima ili blatobranima. Nema dva ista hibridna bicikla stoga tražite onaj koji najbolje odgovora vašim potrebama.

Postoje još cruiser bicikli, cargo bicikli, električni bicikli, rasklopivi bicikli te dječji bicikli.

Sad kad smo riješili prvu točku, bilo bi najbolje vrijeme za otići u prodavaonicu.

Preporuka je odlazak u specijalizirane male prodavaonice gdje su prodavači bolje obučeni za prodaju bicikala i koji će znati prepoznati vaše potrebe u skladu sa vašim buđetom što baš i nije tako kod velikih sportskih prodavaonica ili šoping centara kojima je jedini interes da vas što prije riješe i po mogućnosti uvale nešto što im dugo stoji na lageru.

Ujedno nije nevažno da vam trgovac omogući nulti servis i kasnije vas prati sa servisom što također baš nije isto kod velikih centara.

Što god odlučili i kupili, samo vi ćete se voziti na tom bicikli i ne bi bilo baš dobro da prekasno shvatite kako on baš i ne odgovara vašim potrebama, a kasnije preinake znaju biti dosta skupe.

U specijaliziranoj manjoj prodavaonici možete reći trgovcu za kakve potrebe bi trebali bicikl, a on ako je stručan ponudit će vam bicikl baš oni karakteristika i značajki sukladne vašim potrebama uz naravno obavezno stavku da vam bicikl mora i po vama (visini) odgovarati.

Uvijek možete i sami krenuti u istraživanje svijeta bicikala kako bi našli najoptimalnije komponente za vas, ali bi prije mogli izluditi u tom moru tisuća komponenti i dijelova ukoliko niste veliki biciklistički fan i entuzijasta, nego točno pronaći ono što tražite.

Da rezimiramo, razmislite za što bi vam uglavnom bicikl trebao, staviti na papir maksimalni budžet za kupovinu i uputite se u manji specijalizirani dućan bicikala i biciklističke opreme po mogućnosti sa vlastitim servisom. Tamo ćete sve dogovoriti i uskladiti sa trgovcem na vaše zadovoljstvo.

Ono što nismo spomenuli, a mi imamo u ponudi su rabljeni bickli super odnosa kvalitete i cijene. Svaki rabljeni bicikl mi kompletno očistimo, popravimo što treba sa najboljim dijelovima, podesimo i pripremimo tip top za vožnju i osim godine proizvodnje i folije nećete vidjeti neke razlike na takvom i novom biciklu. Štoviše za ove naše rabljene bicikle možemo garantirati da će odlično voziti.

Ukoliko vam treba neki savjet vezan uz bicikle, slobodno nas nazovite na donje brojeve.

 

ODLIČNI RABLJENI BICIKLI SA GARANCIJOM ISPRAVNOSTI, POUZDAN SERVIS BICIKALA SKI, BOARD I FITNESS OPREME DUGOGODIŠNJE TRADICIJE DJELOVANJA, REZERVNI DIJELOVI I OPREMA, POVOLJAN NAJAM SKIJA IZ NAŠEG ŠIROKOG ASORTIMANA

KONTAKT

MONTANA SPORT - HAFER
Montana sport j.d.o.o.
OIB: 80116169969
MBS: 080889081
Trgovački sud u Zagreb
Temeljni kapital: 10,00
Direktor: Mirko Skender
Žiro račun kod ZABA
IBAN: HR9123600001102395099
Način plaćanja:
Gotovina

RUDEŠ

Prodaja / servis: Rudeš
Radno vrijeme:
Pon - Pet 08-20; Sub 08-13

MALEŠNICA

Prodaja / servis: Malešnica
Radno vrijeme:
Pon - Pet 08-20; Sub 08-13

NJUŠKALO SHOP

njuskalo.jpg

Naša web stranica koristi kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo. Ukoliko se slažete sa uporabom kolačića, stisnite Slažem se, a za više informacija stisnite Saznaj više.